Acest site utilizează cookies. Navigarea în continuare reprezintă acceptul dumneavoastră pentru utilizarea acestora. Citeşte mai multe despre cookies aici

Mențineți o memorie minunată cu puțin ajutor de la glutation

17.02.2018 8 Comentarii Despre producatorii nostri,Alimentatie sanatoasa,Principii active,

bunica si nepotel

 

Mențineți o memorie minunată cu puțin ajutor de la glutation

 

Nu ați auzit pȃnă acum de glutation? Mulți oameni nu au auzit de el, dar este una dintre cele mai importante molecule de care aveți nevoie pentru a vă menține sănătoși și a ține bolile la distanță.
 

 

Aici sperăm să vă informăm cu privire la beneficiile sale fabuloase și modul în care vă poate ajuta să vă maximizați memoria.
 

 

Ați intrat vreodată într-o cameră și apoi v-ați întrebat ce anume căutați când ați ajuns acolo? Sau vi s-a întȃmplat să discutați cu cineva la un eveniment și să încercați cu disperare să vă amintiți numele său înainte de a deveni evident că nu aveți idee care ar putea fi?
 

A uita numele unor locuri și nume ale oamenilor este o parte comună și inevitabilă a procesului de îmbătrânire, dar nu trebuie să panicați! Aceste semne nu înseamnă neapărat că sunteți pe panta alunecoasă spre demență sau boala Alzheimer.
Procesul de îmbătrânire înseamnă că atât creierul, cât și corpul dumneavoastră încetinesc și deveniți mai puțin flexibil, fizic și mental. Deci, pe măsură ce îmbătrȃniți, problemele legate de memorie vor crește.

 

 

Ce cauzează îmbătrȃnirea creierului?
 

Mulți factori contribuie la debutul și progresia declinului cognitiv. Dintre aceștia, stresul oxidativ și inflamația joacă roluri importante.
 

Ce este stresul oxidativ?  Potrivit dicționarului medical Merriam Webster, acesta este definit ca:
 

"Stresul fiziologic asupra organismului, care este cauzat de daunele cumulate produse de radicalii liberi neutralizați necorespunzător de antioxidanți și care este considerat asociat cu îmbătrânirea"
 

 

Ȋn termeni simpli, folosirea oxigenului pentru respirație și numeroase alte funcții corporale produce oxidanți. Aceștia atacă celulele creierului și pot fi foarte dăunători dacă nu sunt neutralizați continuu de antioxidanți.
Creierul este foarte susceptibil la stres oxidativ. Acest lucru crește odată cu înaintarea în vârstă și este considerat un factor major care contribuie la declinul funcției creierului.

 

Oamenii de știință cred că, pe măsură ce îmbătrânim, apărarea antioxidantă nu mai funcționează atât de bine și pierdem capacitatea de a produce nivelurile ridicate de antioxidanți de care avem nevoie pentru a face față factorilor de mediu dăunători, în creștere, cum ar fi poluarea, alimentele procesate, contaminanții și stresorii moderni.
În plus, cu înaintarea în vârstă, crește inflamația creierului. Răspunsul organismului este de a elibera compuși inflamatorii pentru a ajuta la vindecare; dar aceștia pot distruge și celulele sănătoase - ducând la iritații și deteriorarea țesuturilor.

 

Deși pierderea memoriei poate fi o parte integrantă a unui proces de îmbătrânire a creierului, este posibil să încetinim declinul capacităților mentale (acesta fiind chiar reversibil) și să menținem pe deplin funcția creierului, în condiții optime. 
 

Cercetăriile științifice furnizează dovezi că mulți nutrienți din alimente oferă factori de protecție pentru a preveni îmbătrȃnirea creierului. Glutationul, în special, este principalul protector al creierului.
 

 

Beneficiile glutationului asupra creierului
 

După cum probabil vă imaginați, creierul are nevoie de o cantitate suficientă de oxigen pentru a-și îndeplini multiplele sarcini complexe. De fapt, creierul consumă aproximativ 20% din oxigenul recoltat de organism.
 

Consecința acestei dependențe ridicate de oxigen este potențialul de daune oxidative prin moleculele cunoscute ca specii reactive de oxigen. Mulți cercetători cred că stresul oxidativ este responsabil pentru o gamă largă de tulburări cerebrale și mintale, incluzând memoria slabă și problemele de concentrare.
 

Creierul trebuie să fie capabil să contracareze aceste efecte dăunătoare și acest lucru depinde de o bună aprovizionare cu antioxidanți, în primul rând glutation.
 

Glutationul este o proteină foarte mică, generată în celulele organismului din trei aminoacizi obținuți, în mod obișnuit, fie din alimente, fie din suplimente.
A câștigat titlul de "Maestru al detoxifierii" și nu pentru nimic! Proprietățile sale superioare antioxidante sunt vitale pentru apărarea creierului de moleculele dăunătoare.

 

Glutationul are avantajul suplimentar de a fi capabil să recicleze alți antioxidanți cheie care sunt foarte importanți pentru sănătatea creierului, cum ar fi vitaminele C și E. Deci, nu numai că acționează direct pentru a preveni deteriorarea oxidantă, ci și susține o puternică echipă antioxidantă.
 

Importanța acestui nutrient puternic nu poate fi supraevaluată. Nenumărate studii au constatat că nivelurile de glutation se diminuează semnificativ în populațiile în curs de îmbătrânire și în cele cu afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi boala Alzheimer.
 

Menținerea nivelurilor de glutation este esențială dacă dorim să ne protejăm creierul, să ne îmbunătățim funcția cognitivă și să ne menținem amintirile!
 

 

Oferiți creierului dumneavoastră o mână de ajutor!
 

Creierul este ca orice altă parte a corpului, deoarece răspunde la o serie de factori dăunători cum ar fi stresul, lipsa de exerciții fizice, dieta săracă în nutrienți, toxinele și lipsa de somn.
 

Studiile sugerează că modificările aduse dietei, exercițiile fizice și activitățile mentale contribuie la reducerea probabilității de afectare cognitivă.
 

Acum depinde de noi - dacă suntem determinați să ne menținem memoria ascuțită și creierul activ.

 

Câteva sfaturi importante:
• Practicați exerciții fizice zilnice regulate (se recomandă 30 de minute pe zi) - acestea cresc producția de glutation în organism și îmbunătățesc si stemul imunitar.
• Consumați o dietă echilibrată, cu o mulțime de fructe și legume bogate în antioxidanți.
• Reduceți stresul: - meditația sau yoga sunt metode simple pentru reducerea stresului.
• Promovați somnul odihnitor - evitați distracțiile care sporesc activitatea creierului înainte de culcare, cum ar fi vizionarea de programe TV sau lucrul la calculator.
• Găsiți ceva care vă stimulează creierul - studiați ceva cu totul nou ca o limbă străină sau un instrument muzical.
• Consumați alimente care încurajează producția de glutation, adică usturoi, ceapă, varză, kale și broccoli.
• Dacă dieta dumneavoastră nu este optimă, suplimentați cu glutation, dar asigurați-vă că alegeți unul care este foarte bine absorbit. Altrient Glutation lipozomal este, de departe, produsul cel mai biodisponibil de pe piață și garantează o absorbție de aproape 100%!

 

Nu este niciodată prea târziu să faceți schimbări pozitive pentru a vă îmbunătăți sănătatea creierului. Începeți acum și ajutați la păstrarea celulelor responsabile de memoria dumneavoastră.
 

altrient glutathione ambaj nou

V-a plăcut acest articol ? Distribuiți ca să putem scrie și altele. Share!

Citiți și alte articole marca Napofarm.ro - aici.

Vedeți aici care este forma de glutation cu cea mai bună absorbție recomandat de autorii articolului. Click aici.

Ce este tehnologia de formulare lipozomală a medicamentelor ? Click aici.

napofarm logo

Referințe:

Jacqueline Newson BSc (Hons) Nutritional Therapy, Abundance & Health - Maintain a Marvellous Memory 21.12.16.
Busu C, Circu M L, Wei L et al. Glutathione in cerebral microvascular endothelial biology and pathobiology: implications for brain homeostasis.Int J Cell Biol. 2012: 434971.
Dringen R. Metabolism and functions of glutathione in brain. Progress in Neurobiology. 2000; 62, 6:649–671 
Glutathione metabolism during aging and in Alzheimer disease http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15247041.
Gut microbiota regulates antioxidant metabolism. https://sciencedaily.com/releases/2015/11/151106062708.htm [Accessed 20.12.16].
Holford P & Cass H (2002). Natural Highs. Piatkus Ltd: London.

8 Comentarii

Catalina:
19.02.2018, 11:21:45 PM
Reply

Foarte interesant articolul. Stiam ca glutationul e foarte bun pentru ficat, nu si pt creier. (Tatălui meu i s.a recomandat glutation cand a facut o cură de dezintoxicare, de 2 ori pe an cate 3 luni). Se pare ca l-a ajutat pe mai multe planuri.

Daniel:
23.03.2018, 12:20:21 PM
Reply

Era folosit pentru dezintoxicare de alcool. Pnetru cei care vor sa se lase. bine de stiut ca e bun pentru alzheimer.

Mirela:
23.03.2018, 09:32:12 PM

Glutationul este cel mai bun detoxifiant hepatic. Se recomanda pentru persoanele care iau sau au luat multa vreme medicamente cu metabolizare hepatica. O cura de 30 de zile poate detoxifia 75% din toxinele acumulate. Deci ca medic va recomand cura de 2-3 luni pentru detoxifiere. Analizele hepatice se imbunatatesc, de regula, dupa doua saptamani de detoxifiere cu glutation. Buna functionare a ficatului asigura buna functionare a intregului organism. Recomandarea glutationului pentru alzheimer (in araticolul acesta) se face pe baza bunei functionari a intregului organism.

Delia:
24.03.2018, 06:30:55 PM
Reply

Multumim pentru acest frumos articol. Voi "tine minte" ca glutationul este bun la "tinut minte". Se gaseste in farmacii ?

Napofarm.ro:
24.03.2018, 07:12:38 PM

Gasiti in plafare sau in farmaciile naturiste. Recomandam forma lipozomala pentru cea mai buna absorbtie. https://www.napofarm.ro/altrient-glutathione-30-pliculete-livon-labs.html

Petre S.:
26.03.2018, 06:13:12 PM
Reply

Glutation in forma lipozomala se poate lua un pliculet la 2 zile (cutia ajunge astfel doua luni). Eu am luat asa timp de 3 luni si probele hepatice ASAT, ALAT, GGT s-au normalizat. Cat despre memorie, este greu cuantificabil. Ma simt in forma, ma ridic mai usor dimineata si dupamasa sa duc si sa aduc nepoteii la scoala si gradinita. Eu zic ca nu sunt prostii.

Alina S.:
01.05.2018, 10:07:44 PM
Reply

Glutationul este prea putin cunoscut vs. efectele benefice. e clar ca lumea e reticenta. Daca cititi pe google articole stiintifice va veti da seama ! Felicitari pentru articol ! Educatie pura !

Elena:
29.10.2018, 01:23:31 PM
Reply

Articol bine documentat. unde gasim de cumparat ?

Alina Mariana:
28.01.2019, 02:31:49 PM
Reply

"Neurostiinta iluminării" este o carte scrisa de un doctor neuropsihiatru, cercetator american. Acesta recomanda si pra tica exclusiv administrare de glutation injectabil. Farmacodinamic am inteles procesul de absorbtie si eficienta. Sunt incantata sa descopar acest produs si ucest articol plin de detalii,fiind interesata de acest tip de supliment dupa o interventie pe creier. Intrebarea ramane totuși. Din ce perspectiva afirmati ca administrarea injectiilor cu glutation este costisioare si impracticabila. Multumesc! Aștept cu interes un rapuns.

Bianca:
18.03.2019, 11:17:55 PM
Reply

Este bun in boli autoimune? Dar folosirea lui la copii, este recomandat, daca da de la ce varsta?

Lasa un comentariu