Sistemele de purtare - siguranţă şi confort pentru bebeluşi şi mămici
 

Conceptele inovatoare privind îngrijirea bebeluşului chiar de la naştere au condus la nevoia de a perfecţiona produsele existente pe piaţă pentru a oferi un grad sporit de siguranţă şi confort, atât pentru bebeluş cât şi pentru mămică, remarcându-se totodată şi prin design.

Sistemele de purtare sunt alegerea cea mai recomandată pentru părintii grijulii şi activi, iar alegerea sistemului de purtare potrivit trebuie să ia in calcul atât vârsta cât şi greutatea copilasului.
 

Vă prezentăm în continuare câteva sfaturi privind sistemele de purtare pentru bebeluşi, sfaturi care să vă ajute să alegeţi cel mai potrivit produs pentru pentru copilaşul dumneavoastră. 
 

De ce un sistem de purtare?
 

Sistemele de purtare moderne asigură poziţia corectă şi ergonomică a corpului şi capului bebeluşului;

 • asigură  poziţia „M” pentru picioare (poziţie recomandată de către ortopezi pentru o bună dezvoltare fizică a bebeluşului);
 • menţine apropierea dintre bebeluş şi mamă;
 • sunt practice și utile pentru persoanele active;
 • se pot folosi de la naștere până la vârsta de aproximativ 5 ani (20 kg);
 • copilaşul poate fi alăptat ușor și discret.

pozitia m a picioruselor

 

 

Tipuri de sisteme de purtare  pentru bebeluşi
 

1. Marsupiul sau SSC (Soft Structured Carrier) 
 

Marsupiul este un sistem de purtare ergonomic şi este conceput pentru  bebeluşii cu greutate de la 3,5 kg până la 20 kg. Este foarte uşor şi comod pentru mămici şi se montează foarte uşor şi repede cu o singură mână. Este recomandat pentru bebeluşi încă din primele luni deoarece este prevăzut cu accesorii care permit ajustarea  marsupiul la dimensiunile potrivite. Este indicat pentru purtatul bebeluşilor afară, asigură poziția "M" a picioarelor, unele modele sunt  prevăzute cu pernuţe moi în spatele genunchilor pentru confortul sporit al bebeluşului, asigură susţinerea capului în timp ce bebeluşul doarme prin gluga ataşată la marsupiu şi este uşor (cântăreşte 500-700 grame).

Marsupiile pot fi folosite pentru purtarea bebelușului atât în față cât și în spate.

 

Tips:

 • Alegeţi produse customizabile – marsupiile Isara au patentat puntea reglabilă milimetru cu milimetru cu velcro (scai) pentru a putea folosi marsupiul încă din primele zile, până la 20 kg. Manduca are puntea reglabilă - prin fermoar - și ei au patentat sistemul de reglare;
 • Alegeti marsupiile din materiale organice;
 • Sustinerea bebelușului trebuie să se facă din spatele genunchilor pentru că până la vârstă de 1 an femurul nu este dezvoltat;
 • Nu purtați bebelușul cu spatele la voi;
 • Chiar dacă aveți deja un mic explorator, purtați la voi SSC-ul pentru momentele când are nevoie să reconecteze cu mămica lui;
 • Alege un SSC care are dublu sistem de siguranță: elastice rezistente în dreptul cataramelor (Isara și Manduca);
 • Alege un sistem de purtare care îți oferă garanție.

ssc1ssc2ssc3ssc4ssc5

 

Vedeti aici marsupiile (SSC) disponibile pe site-ul nostru Napofarm.ro

 

 

2. Sling-ul

 

Sling-ul combină ușurința în utilizare a unui marsupiu și versatilitatea unui wrap elastic. Slingul este realizat din bumbac 100% organic moale şi prevăzut cu inele pentru fixare şi ajustare. Materialul este ușor elastic pe diagonală, se mulează  pe spatele bebelușului şi îi menţine poziţia fixă. Este potrivit pentru toate vârstele bebeluşului, este rezistent şi uşor de îngrijit, asigură poziţia „M” a picioarelor şi oferă posibilitatea de a purta bebelușul atât în faţă, pe șold sau în spate. Inele de ajustare permit alăptarea bebeluşului cât şi repoziţionarea corpului. Este foarte uşor ca şi greutate foarte uşor de întreţinut. Este perfect pentru sezoanele calde cât şi pentru purtatul în interior.

Tips:

 • Cand montați slingul ajustați partea interioară a materialului de la inel așa încât să ofere susținere pentru capul bebelusului
 • Alegeti un sling din bumbac organic. 

sling1sling2sling3sling-mix-manduca

 

Vedeti aici sling-urile disponibile pe site-ul nostru Napofarm.ro

 

3. Wrap-ul

 

Wrap-ul este fabricat din tesături foarte moi şi fine şi este perfect pentru bebeluşii nou-născuţi sau pentru cei de până în 9 luni. Wrap-ul se leagă înainte de a pune bebeluşul şi se poate ajusta cu uşurinţă. Este sigur pentru bebe, este elastic iar materialul şi modul de înfăşurare permit susţinerea perfectă a capului cît şi a picioareleor în poziţia „M”. Se poate purta atât în faţă cât şi pe şold. Wrap-ul poate fi elastic sau din material ţesut.

Tips:

 • Alegeti un wrap din material organic.

wrap1wrap2wrap3wrap4

 

 

4. Există şi combinaţii între cele trei tipuri, cum ar fi marsupiul combinat cu wrap şi, de asemenea, există accesorii care îmbunătăţesc funcţiile sistemelor cum ar fi, în cazul marsupiului, gluga detaşabilă, puntea reglabilă pentru confort sporit, fermoare ce permit eliberarea mâinilor, extensii, protecţii pentru iarnă, etc. Detalii asupra accesoriilor se pot vizualiza pe site-ul nostru, la secţiunea „Accesorii” sau mai simplu - click aici.

 

 

Cum să alegem sistemul de purtare potrivit pentru bebeluş
 

Trebuie să avem în vedere vârsta, greutatea şi felul de a fi al bebeluşului.  La secţiunea Baby-wearing de pe site-ul nostru, fiecare sistem de purtare este prezentat în detaliu. Aici aveţi posibilitatea de a alege produsul potrivit pentru bebeluşul dumneavoastră cât şi în funcţie de scopul sistemului.

De exemplu vom selecta un marsupiu dacă dorim un produs rezistent şi călduros pentru sezonul de iarnă şi vom selecta un sling sau wrap pentru sezonul calduros.
Toate cele trei tipuri asigură aspectele importante pentru sănătatea bebeluşului, respectiv menţin poziţia corectă a corpului şi a capului, poziţia „M” a picioarelor, sunt sigure şi uşoare şi, mai ales, menţin apropierea bebeluşului de părinte.

 

Ce sisteme putem folosi imediat ce l-am adus pe bebe mic acasă ?

Bebeluşii nou-născuţi şi cei născuţi prematur au nevoie cel mai mult de contactul fizic cu corpul mămicii. De aceea, pentru aceştia, wrap-ul este cel mai potrivit pentru primele săptămâni, mai ales dacă este necesară menţinerea bebeluşului în casă. Wrap-ul poate fi folosit şi pe perioada şederii în maternitate şi permite cu uşurinţă alăptarea bebeluşului.

 

Ti-a fost de folos materialul prezentat?

Impărtăşeşte-ne din experiența ta și ajută și alte mămici să se decidă asupra unui sistem de purtare.

Numai după ce îl ai îți dai seama cât e de util. Eu aș zice că cea mai bună invenție de la mașina de spălat automată încoace. ;-)

 

Vezi aici toate sistemele de purtare de pe site-ul nostru.

 

napofarm.ro logo