Acest site utilizează cookies. Navigarea în continuare reprezintă acceptul dumneavoastră pentru utilizarea acestora. Citeşte mai multe despre cookies aici

10 Beneficii ale utilizarii Curcumin (Turmeric)

22.02.2016 15 Comentarii Terapii alternative - Cancer,Principii active,
Despre turmeric (curcumin), substanţa activă din planta Curcuma Longa, s-au scris nenumărate articole evidenţiindu-se efectele pozitive asupra organismului uman. Curcuminul este una dintre cele mai studiate plante medicinale din lume, alături de usturoi, ghimbir, scorţişoară, ginseng şi silimarină.
Fără a avea pretenţia de a acoperi toate avantajele utilizării acestei plante minune, veţi găsi mai jos informaţii valoroase despre beneficiile utilizării curcuminului ca supliment, diverse forme de prezentare, întrebuinţări, substanţe care îi potenţează proprietăţile. Informaţiile au fost culese din studii clinice efectuate de-a lungul anilor. În toate aceste studii curcuminul şi-a demonstrat potenţialul terapeutic în cazul unui mare număr de boli. Comun la toate aceste studii a fost siguranţa, tolerabilitatea şi non- toxicitatea acestui polifenol, chiar şi la doze de până la 8 g pe zi.
 
curcumin spice
 

Vezi aici Turmeric Oral Spray absorbtie 2,8 ori mai buna.

 
Scurtă istorie:
 • Folosit din antichitate ca remediu natural în medicina tradiţională indiană şi chineză;
 • Folosit intens ca şi condiment în Asia, ingredient de bază al condimentului curry;
 • În Europa a fost întâi utilizat ca şi colorant alimentar;
 • 1748 - Utilizat cu scop terapeutic pentru prima dată ( Loeber CC. De curcumă officinarum. diss Inaug Halae. 1748);
 • 1815 - primele studii ştiinţifice - cercetătorii Vogel şi Pelletier de la Harvard College  (Vogel A, Pelletier J. Examen chimique de la racine de Curcuma. J Pharm. 1815;1:289–300.);
 • 1937 - Primul articol publicat cu privire la utilizarea curcuminului în tratarea bolilor (Oppenheimer A. Turmeric (curcumin) in biliary diseases. Lancet. 1937). Studiul s-a desfăşurat pe o durată de peste 3 ani şi a analizat evoluţia pacienţilor cu colectistita trataţi cu soluţie sodică cu curcumin. Din cei 67 pacienţi incluşi în studiu doar unul nu s-a vindecat complet de colecistită subacută sau cronică.
 • De atunci interesul pentru curcumin a crescut foarte mult fiind publicate peste 8600 de articole până în prezent. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin)
 
Principalele BENEFICII  ale utilizării CURCUMINULUI:
 • Anti-inflamator
 • Anti-coagulant
 • Anti-oxidant
 • Anti-depresiv
 • Anti-cancerigen
 • Controlul glicemiei – reducerea glicemiei, sensibilizarea receptorilor insulinici
 • Reglarea colesterolului
 • Tratamente gastro-intestinale
 • Hepato-protector
 • Anti-bacterian
 
Potenţialul terapeutic al Curcumin  a fost evidenţiat în STUDII privind:
 
Cancerul - în 1987 primul studiu asupra leziunilor canceroase externe a evidenţiat în cazul a 62 pacienţi că utilizarea curcuminului a condus la ameliorarea  simptomelor: reducerea dimensiunii leziunilor, reducerea mirosului, a mâncărimii şi a durerii;
 
Cancerul colorectal -  reducerea polipilor în cazul tratamentului asociat cu Quercetin
 
Cancerul pancreatic - al 4-lea cel mai frecvent tip de cancer la nivel global. Stresul oxidativ este considerat că fiind principala cauză a pancreatitei (care poate evolua înspre cancer). Utilizarea antioxidanţilor poate avea efect favorabil. Studiile au demonstat că în cazul pacienţilor care au folosit curcumin nivelul eritrocitelor a sczaut foarte mult, fără a se observa însă o amiliorarea a durerii.
 
Cancer mamar - al 2-lea cel mai frecvent tip de cancer la femei. Studiul a evidenţiat că tratamentul medicamentos e potenţat de utilizarea curcuminul în doză de 6g/zi, timp de 7 zile, o dată la 3 săptămâni
(Bayet-Robert M, Kwiatkowski F, Leheurteur M, Gachon F, Planchat E, Abrial C, et al. Phase I dose escalation trial of d. plus curcumin in patients with advanced and metastatic breast cancer. Cancer Biol Ther. 2010)
 
Cancer de prostată - cel mai frecvent tip de cancer la bărbaţi. Studiul e evidenţiat efectul sinergic al isoflavonoidelor din soia şi curcumin în reducerea nivelului antigenului specific (PSA). 
(Tokiwa S, Sakamaki K, Nishio K, Isotani S, Muto S, et al. Combined inhibitory effects of soy isoflavones and curcumin on the production of prostate-specific antigen. Prostate. 2010)
 
Cancer pulmonar - studiul condus pe pacienţi fumători a evidenţiat faptul că utilizarea curcuminului ca supliment poate reduce riscul de cancer de plămâni în cazul fumătorilor; 
(Polasa K, Raghuram TC, Krishna TP, Krishnaswamy K. Effect of turmeric on urinary mutagens în smokers. Mutagenesis. 1992)
 
Depresie – studiu derulat pe pacienţi cu depresii majore, curcuminul a fost comparat cu antidepresivele de sintezăşi în ascociere cu antidepresivele pentru efect sinergic – s-a arătat că efectul curcumin este cel puţin la fel de eficient ca şi antidepresivele, dar este şi lipsit de efectele adverse asociate acestui tratament.
(http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=efficacy+and+safety+of+curcumin+în+a+major+depressive+disorder)
 
Afecţiuni ale intestinului - studiu pilot a demonstrat eficienţa curcuminului în reducerea durerii şi a inflamtiilor.
(Holt PR, Katz S, Kirshoff R. Curcumin therapy in inflammatory bowel disease: a pilot study. Dig Dis Sci. 2005).
Un alt studiu a evidenţiat că asociat terapiei alopate, curcuminul conduce la o rată a recidivei de doar 4.3% faţă de 21% în cazul pacienţilor cărora li se administrează medicaţia alopată  şi placebo.
(Hanai H, Iida T, Takeuchi K, Watanabe F, Maruyama Y, Andoh A, et al. Curcumin maintenance therapy for ulcerative colitis: randomized, multicenter, double-blind, placebo-controlled trial. Clin Gastroenterol Hepatol. 2006)
 
Artrita -  este o afecţiune care se dezvoltă ca urmare a inflamaţiei articulaţiilor. Deşi sunt raportate aproximativ 100 de tipuri de artrite, cele mai cunoscute 3 sunt: osteoartrita, artrita reumatoidă şi guta. Pentru tratarea acestora se recomandă schimbarea stilului de viaţă, exerciţii fizice şi medicaţie alopată, care are însă de multe ori efecte adverse.
Primul studiu s-a desfăşurat în 1980 pe un grup de tineri cu artrită reumatoidă. Studiul a evidenţiat toleranţa crescută a curcuminului, lipsa de efecte adverse, precum şi activitatea anti-inflamatorie notabilă: inflamatia  articulaţiilor redusă, rigiditate redusă, creşterea distanţei de deplasare.
(Deodhar SD, Sethi R, Srimal RC. Preliminary study on antirheumatic activity of curcumin (diferuloyl methane) Indian J Med Res. 1980).
Un studiu extins codus pe 100 de pacienţi cărora li s-a administrat pe o perioadă de 8 luni suplimente pe bază de curcumin a înregistrat rezultate uimitoare: mobilitatea a fost măsurată prin evaluarea distanţei de deplasare:  a crescut de la 76 m la 332 m, iar inflamaţia prin măsurarea CRP (Proteină C-reactivă) - a scăzut cu 58%. Totodată s-a înregistrat  o scădere semnificativă a complicaţiilor gastro-intestinale prin neutilizarea medicaţiei alopate.
(Belcaro G, Cesarone MR, Dugall M, Pellegrini L, Ledda A, Grossi MG, et al. Efficacy and safety of Meriva(R), a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration în osteoarthritis patients. Altern Med Rev. 2010)
 
Uveita - una din cel mai des întâlnite cauze care duc la orbire. Uveita reprezintă inflamarea interiorului ochiului, afectând una sau mai multe din cele trei părţi ale ochiului care constituie uveea: irisul, corpul ciliar şi coroida. Un studiu efectuat pe 53 pacienţi a evidenţiat că utilizarea curcuminului are acealeaşi efecte ca tratamentul clasic cu cortico-steroizi, însă nu s-au înregistrat efecte adverse.
(Allegri P, Mastromarino A, Neri P. Management of chronic anterior uveitis relapses: efficacy of oral phospholipidic curcumin treatment. Long-term follow-up. Clin Ophthalmol. 2010)
 
Ulcer - un studiu extins pe 45 pacienţi care au suferit endoscopie sau care aveau gastrită a evidenţiat că administrarea a 300mg curcumin de 5 ori pe zi timp de 4 săptămâni a condus la dispariţia ulcerului la 12 pacienţi, după 8 săptămâni la 18 pacienţi iar după 12 săptămâni de tratament ulcerul a diparut la 19 pacienţi. Pentru restul pacienţilor s-a înregistrat o îmbunătăţire a simptomelor.
(Prucksunand C, Indrasukhsri B, Leethochawalit M, Hungspreugs K. Phase ÎI clinical trial on effect of the long turmeric (Curcumă longa Linn) on healing of peptic ulcer. Southeast Asian J Trop Med Public Health. 2001)
 
Helicobacter Pylori – un studiu efectuat pe 25 pacienţi diagnosticaţi cu Helicobacter Pylori a evidenţiat faptul că deşi administrarea curcuminului timp de 2 luni nu distruge bacteria, curcuminul contribuie major la ameliorarea simptomelor.
 
Vitilgo şi Psoriasis - terapia cu UVA şi UVB este potenţată în cazul administrării în paralele a suplimentelor  pe bază de curcumin.
 
Ateroscleroza - un studiu a evidenţiat că utilizarea curcuminului în cazul pacienţilor cu ateroscleroză are efect preventiv.
 
Diabet - studiile au evidenţiat că administrarea de curcumin în paralel cu insulină acţionează sinergic iar după reducerea dozelor de insulină, efectul hipoglicemiant al turmericului se menţine. Totuşi, după întreruperea administrării de curcumin, glicemia a crescut din nou. (Srinivasan M. Effect of curcumin on blood sugar as seen in a diabetic subject. Indian J Med Sci.1972).
Într-un alt studiu efectuat pe 250 persoane cu risc de diabet, administrarea de curcumin a evidenţiat efectul benefic al curcuminului în cazul pre-diabeticilor
(Huengsamarn S, Rattanamongkolgul S, Luechapudiporn R, Phisalaphong C, Jirawatnotai S. Curcumin extract for prevention of type 2 diabetes. Diabetes Care. 2012;)
 
Insuficienţa renală - în cazul pacienţilor cu insuficientă renală datorată diabetului, administrarea de curcumin ( 5gx 3/zi) poate atenua proteinuria şi TGF Beta. Nu s-au înregistrat efecte adverse, însă este nevoie de studii extinse pe perioade mai lungi de timp pentru a evidenţia dacă efectul curcuminului este trecător sau nu.
 
 
Biodispnibilitate
Curcuminul nu este metabolizat de către organismul uman decât în cantitate foarte mică. Substanţa activă este metabolizată de către organismul uman doar în combinaţie cu piperină (substanţa activsa din piper negru).
 
 
Forme de prezentare
Pulbere – ca şi condiment, obţinut prin fierberea, uscarea şi măcinarea radacinei de turmeric. Cantitatea de substanţă activă este foarte redusă,  prin urmare, dacă alegeţi să folosiţi cu scop terapeutic pulberea sau pudra de curcumin/turmeric vă recomandăm să îl combinaţi cu piperul negru, în cantitate de până la 3 linguriţe pe zi.
Capsule - important în cazul capsulelor este concentraţia de substanţă activă: curcuminoide. Cu cât mai mare, cu atât mai bine.  A nu se omite faptul că absorbţia curcuminoidelor se face în asociere cu piperul negru / piperina.
 
 
Vezi aici toate produsele noastre ce au in compozitie curcumin.
 
Surse: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin
 
Aţi folosit turmeric în scop terapeutic ?
Ajutaţi şi alte persoane: scrieţi mai jos la secţiunea Comentarii experienţa Dumneavoastră în utilizarea de turmeric: cum v-aţi simţit, ce beneficii aţi observat, care preparat  îl folosiţi.
Mulţumim.
 
 
napofarm logo
Etichete: curcumin turmeric

15 Comentarii

Sebastian Onet:
23.02.2016, 02:33:46 PM
Reply

Eu folosesc curcumin de 1 an de zile pentru articulatii. Iau 3 pastile pe zi, inainte de masa. Pot sa spun ca inflamatiile s-au atenuat si mobilitatea a crescut. sper sa va fie de folos informatia.

Silvia B.:
23.02.2016, 02:59:04 PM

Puteti sa ne spuneti care produs il folositi ?

Sebastian Onet:
24.02.2016, 09:03:52 PM

Artro Curcumon herbagetica

Melissa Blake:
25.07.2020, 09:57:06 PM

Viața este frumoasă, mulți pretind că devin doctori, de ce unul fals nu ne va lăsa să-l identificăm pe cel real? Am luat legătura cu 5 medici din plante diferite, toate nu au reușit, nu s-a făcut nimic, am aterizat în zadar, am depus mai multe eforturi pentru a face mai multe cercetări și încercări, a fost unul credincios luni dimineața, am întâlnit Dr.Ise Metodologie și plante medicinale terapeutice, este nu este chiar interesant, dar a fost încercat, făcându-l pe al șaselea, de ori să cauți tratament de la medicii terapeutici din plante,. Am pus adresa de contact, e-mailul ca să fiu precis, i-au trebuit 3 zile să răspundă, i-am explicat totul! M-a întrebat că am mai folosit medicamente terapeutice din plante? Am spus nu, pentru că ultimii 5 medici nu au reușit. Ei bine, așteptam următorul său mesaj? A spus că te voi vindeca? Sună surprinzător și interesant, am spus cum? El a spus că voi folosi medicamentul terapeutic pe bază de plante Dr.Ise ... Am mers mai departe pentru a aplica și a furniza toate cerințele / informațiile necesare. Asta nu a fost suficientă zile de așteptare pentru ca medicamentele mele pe bază de plante să ajungă! Următoarele 3 zile toate medicamentele pe bază de plante mi-au fost livrate în casa mea. I-am scris, l-am primit, a spus el urmând prospectele, prescripția și utilizarea modului de utilizare. Nu am ezitat niciodată, am făcut așa cum mi s-a cerut instrucțiunea, până când am terminat toate medicamentele pe bază de plante, am așteptat 4 zile, a 5-a zi, am mers la diagnostic / test la spital, oaspeți ce? Rezultat negativ, Eliminarea totală a HIV, transformându-se de la HIV / SIDA pozitiv la negativ .. Cine este acest Dr Ise? Cura pe bază de plante neobișnuită, minunată! Mulțumesc Dr. Ise numai Bun va vorbi pentru tine! Știu întotdeauna să-l cauți pe dr. Corect, am fost ca tine? Sunt total HIV Negativ, vindecat și vindecat de Dr.Ise. Dr .ISE vindecă virusul care curge, deasupra :: 1 cancer 2 diabet 3 boli de piele 4 virus herpes 5 negi genitale 6 Infecție virală HPV 7 HIV 8 Ia-ți înapoi bărbatul sau soția 9 Astmul 10 Mărirea penisului 11 Hepatita A, B și C 12.Deadly CoronaVirus, (COVID 19). 13 Insomnie și toate infecțiile fungice. Medicamentele sale au devenit numărul unu recunoscut la nivel mondial cu CDC și OMS Singurul medicament pe bază de plante acordat cu licență pentru a trata și vindeca pacienții din întreaga lume. Contactul lui este; cureherbal633@gmail.com sau isespiritualspelltemple@gmail.com Aplicație Whats: + 351924365160.Malts Silver @: msil78231@gmail.com

Neag V.:
23.02.2016, 04:50:27 PM
Reply

Condimentul este delicios. Eu consum mancare indiana de multa vreme, dar nu am stiut ca nu se absoarbe decat cu piper.

Petrut b.:
24.02.2016, 06:55:35 AM
Reply

Curcumin este folosit de mii de ani in medicina ayurvedica. Se poate spune ca longevitatea acestui remediu miraculos este o garantie a eficientei. Foarte bun articol, documentat stiintific. Felicitari Petrut B. Teleorman

Sorin A.:
24.02.2016, 01:44:05 PM
Reply

Medicul mi-a recomandat o combinatie de "Artro Curcumin + Articular Stem + Calciu-Magnerziu 500/250". Durerea articulara s-a ameliorat deja de la a doua saptamana de utilizare. Eu le administrez cate o pastila din fiecare de 3 ori pe zi. Puteti sa incercati. Produsele sunt de la Vitaking si Herbagetica.

CORINA:
06.06.2016, 10:50:26 AM

Mie medicul mi-a recomandat sa beau ceai de turmeric (curcuma) in care sa adaug si un varf de cutit de piper negru macinat. La ce bun sa dau atatia bani pe pastile cand il pot gasi sub forma de pulbere in comert? Declar ca ma simt deja mult mai bine dupa aproximativ o luna de zile. Succes tuturor!

Tiberiu 65 ani:
24.02.2016, 02:06:55 PM
Reply

Prostato Curcumin + Prostato Stem. Mai iau pe langa acestea seminte de bostan. Cica ajuta.

Natalia:
24.02.2016, 02:09:42 PM
Reply

http://www.napofarm.ro/curcumin-95-500-mg-60-capsule.html

Ivan:
24.02.2016, 09:01:19 PM
Reply

Eu nu cred nici o iota din toate astea! Au mai fost"medicamente Minune" pe parcursul anilor, iar cu timpul au fost uitate. DE CE ? Uita-te la USTOROI, GHIMBIR, recent GARCINIA - care slabeste toate divele.

Razvan C.:
24.02.2016, 09:08:08 PM
Reply

E suficient sa luati pulberea cu piper. De ce sa "prapaditi" bani pe produse complexe? http://www.napofarm.ro/turmeric-organic-pudra-100-grame.html Mai ieftin nu exista si nu are rost sa cumparati ! Nu uitati ! Amestecati cu PIPER ! Doamne Ajuta !

Dezso Peter:
06.04.2016, 03:20:42 PM
Reply

Articol foarte bun, documenteat excelent cu dovezi solide. Eu am incredere in Curcumin de la Herbagetica.

Simona F.:
20.04.2016, 09:02:51 PM
Reply

Multumim Napo Farm pentru articol. Bine documentat !

Postasu Rodica:
25.09.2016, 08:02:51 PM
Reply

cum se prepara ceaiul cu praf de turmeric ?

lucretia husman vreau sa stiu proportia la 100gr turmericcae cate gr de piper negru sa ad aug am cumparat dar nu stiu in ce proportie sa le a mestec sunt az a819t f interesata sufar de hepatita c fara fibroza de 19:
27.11.2016, 06:30:14 PM
Reply

vreau sa stiu la 100gr curcuma cate gr de piper sa adaug am cumparat dar nu pot folosi sufar de hepatita c de 19 ani am fibroza 0 dar am hipotiroidie cu noduli tiroidieni colon iritabil si cu manifestari de psoriazis si insomnii si alte necazuri cardio vsculare soer ca cineva avizat sa mi explice nu am alta speranta nu am fost inclusa in lista celor care sa faca noul tratament ca sa scap de virusu c va multumesc

maria:
10.12.2017, 11:10:22 AM
Reply

Cucurmin actioneaza ca paracetamol dar fara reactii adverse.

Ina:
21.01.2020, 05:52:17 PM
Reply

Spuneti-mica rog Curcumina + piperina este buna la hepatita b+d?vreau să fiu sigura

johnson miller:
19.10.2020, 03:17:05 PM
Reply

Sunt aici pentru a depune mărturie lumii despre bunătatea lui Johnson Miller Mă simțeam bolnav de herpes1 și 2 și căutam ajutor pe cel care mă va ajuta, știu unul să-l ajut, când prietenul meu îmi spune despre Johnson Miller și el mi-a dat e-mailul și l-am contactat și îi spun problema mea, mi-a spus că are leac pe bază de plante pentru herpes1 și 2 i a fost atât de fericit să aud asta și, de asemenea, ma referit la mulți oameni că El a ajutat și la vindecarea pe bază de plante, am fost atât de fericit că există un remediu acest herpes1 & 2 l-am solicitat pentru produs în următoarele 4 zile iarba era la locul meu în SUA, am luat-o conform instrucțiunilor sale după toate și am fost la spital pentru a face controlul și rezultatul a fost negativ și am fost foarte fericit de asta, i-am trimis din nou un e-mail și mulțumesc El și am vrut să-l plătim, a spus că știu că ar trebui să-mi iau banii departe, mi-a spus că ar trebui să spun lumii despre el, așa că sunt acum aici pentru a spune lumii cum Johnson Miller mi-a salvat viața, este un om cu propria destinație poți crede în el cu viața ta și el îți va oferi un rezultat bun, el va efectua, de asemenea, tot felul de boli precum Vrajă de bani Vrajă de porțiune de sănătate Promovarea în afaceri Vrajă de atracție Vrăjitoare acasă Vrăjeala din spate Vraja de vindecător spiritual Vraja dragostei Vrajă la loterie Vrajă de sarcină Vraja de promovare Voodoo Căsătoriți-vă vraja Vraja sufletului pereche Vrajă de protecție HIV / SIDA A rămâne însărcinată Vindecați orice fel de boală a corpului E.T.C contactați-l prin e-mail adresa: johnsonmillerspellcaster11@gmail.com sau îl puteți contacta și pe WhatsApp +2347054656351

Lasa un comentariu