Ce suplimente să folosim și sub ce formă?
 
Suplimentarea aportului zilnic de nutrienți cu vitamine și minerale administrate pe cale orală, deși accesibilă oricui datorită ofertei atât de bogate de pe piață, ridică câteva semne de întrebare pe care cu toții ar trebui să ni le punem, în legătură cu:
 
- absorbția;
- biodisponibilitatea;
- eficiența;
- calitatea materiei prime.
 
nutrient incapsulat lipozomal
 
 
Altrient® este prima gamă de suplimente nutritive care folosește o tehnologie de ultimă generație folosind Tehnologia Lipozomală.
În timpul procesului patentat de încapsulare, nutrienții sunt "înveliți" de niște sfere minuscule de fosfolipide pentru a crea suplimentul lipozomal. Aceste sfere fosfolipidice au un strat dublu-protector, la fel ca și celulele din organismul nostru, un strat care le protejează în drumul lor prin sistemul digestiv de acizii din stomac pentru a îi transporta în siguranță în intestinul subțire unde se vor absoarbe foarte ușor în sânge și apoi la nivel celular, unde e cea mai mare nevoie de ei.
 
 
procesul de absorbie a nutrientilor incapsulati lipozomal
 
Această tehnologie lipozomală - Lypo Sheric - face din Altrient® o gamă de produse cu beneficii excepționale pentru sănătate și frumusețe.
 
 
5 Beneficii ale suplimentelor lipozomale Altrient®
 
1. ABSORBȚIE MAXIMĂ - aproape toți nutrienții rămân intacți în stomac și sunt ușor absorbiți apoi în sistemul circulator;
 
2. RAPIDITATE și EFICIENTĂ - lipozomii sunt transportați la nivel celular rapid, iar rata lor de supraviețuire e mai mare.
 
3. PURITATE - toate ingredientele din produsele Altrient- Lypo-Sheric Vitamins sunt:
 
- fără organisme modificate genetic;
- fără arome sau coloranți alimentari;
- fără zahăr;
- fără agenți de umplere (nu sunt capsule);
- potrivite pentru persoanele cu stil de viață vegan.
 
Pentru că nu au în componentă nimic artificial, pentru conservarea acestora, pentru a-și păstra proprietățile pe termen de 18 luni, s-a folosit etanol extras din cereale. Cantitatea de alcool ar corespunde unei lingurițe de vin roșu. Persoanele pentru care acest aspect reprezintă un impediment sunt asigurate prin testele efectuate că etanolul se evaporă în 45 minute -1 oră de când ați desfăcut pachețelul.
 
4. CALITATE - suplimentele Altrient® sunt absolut valoroase atât prin calitatea ingredientelor cât și a tehnologiei folosite. Datorită acestor lucruri se diferențiază ca preț de alte suplimente de pe piață. Beneficiile asupra sănătății sunt dovedite clinic prin studiile întreprinse, prin urmare raportul calitate - preț este unul corect.
 
5. UȘURINȚĂ în administrare. Pur și simplu se rupe marginea pliculetului și se toarnă gelul într-o cantitate mică de apă. Veți observă că nu se dizolvă complet, iar acest lucru se datorează faptului că lipozomii nu sunt hidro-solubili. Se bea conținutul dintr-o singură înghițitură, de preferat pe stomacul gol. Puteți lua pliculețul cu apă, suc sau iaurt, dar pentru a nu-i distruge proprietățile nu goliți conținutul în lichide fierbinți și nu amestecați cu mixerul.
 
 
Gama de produse Altrient® conține 6 suplimente pentru sănătate și frumusețe
 
1. Altrient® C 

altrient c- întărirea sistemului imunitar;

- scăderea colesterolului;

metabolizarea proteinelor;

 - creșterea absorbției de fier în intestin;
 - protejarea țesuturilor și celulelor împotriva radicalilor liberi/stresului oxidativ;
 - formarea colagenului pentru o piele sănătoasă și radioasă*;
 - vase de sânge curate, oase și cartilaje puternice.
 
*Studiu independent a demonstrat că după 16 săptămâni de administrare zilnică a 3 pliculețe de Altrient C elasticitatea pielii a crescut cu 61% îmbunătățind astfel și aspectul ridurilor fine.  
Vezi aici studiile care atesta eficienta Altrient C in reducerea ridurilor și a liniilor fine.
 
2. Altrient® Glutathione
 
altrient glutathione
- Fiecare celulă din organism are nevoie de Glutation - o tripeptidă compusă din aminoacizii L-cisteină, L-glutamat și glicină. Stresul fizic și emoțional, agenții patogeni, toxinele, radicalii liberi și procesul de îmbătrânire pot duce la deficiențe de glutation;
- Glutationul susține funcția ficatului, rinichilor, tractului gastrointestinal și intestine - căile de detoxifiere importante ale corpului nostru;   
 
Ca și maestru al detoxifierii, glutationul ajută în două moduri principale:
 
a. ajută la eliminarea toxinelor, a substanțelor chimice ingerate și a potențialilor agenți cancerigeni pe care organismul le-a absorbit;
b. interceptează și neutralizează toxinele din tractul gastro intestinal  înainte de a fi absorbite. 
 
Ca antioxidant, glutationul nu numai că neutralizează radicalii liberi în sine. Acest antioxidant are, de asemenea, capacitatea de a reactiva alți antioxidanți, cum ar fi vitaminele C și E.  După ce antioxidanții cum ar fi vitamina C și vitamina E neutralizează radicalii liberi, ei devin ei înșiși radicali instabili. Glutationul ajută la reciclarea acestor molecule instabile, întorcându-le la datorie și extinzându-le astfel abilitatea de a neutraliza oxidanții.
 
Sprijină sistemul imunitar în 2 feluri:
 
a. joacă un rol central în funcționarea corectă a limfocitelor celulelor T (celulele albe din sânge), soldații din prima linie a sistemului imunitar, prin creșterea numărului acestora.
b. există dovezi că glutationul stimulează producția și activitatea din celulele ucigașe naturale (NK),atât de importante în afecțiunile oncologice
 
Glutationul:
   • dă strălucire pielii - s-a raportat că glutationul reduce producția de melanină prin suprimarea activității tirozinazei și prin schimbarea sintezei eumelaninei în sinteză de pheomelanină;
   • Contribuie la protecția celulelor sistemului nervos;  
   • Folosește formă redusă de Glutathion - Setria - cea mai cercetată si eficientă formă de glutation.
 
 
3. Altrient® Baltrient b
   • este un complex de vitamine B1,2,3,4,6,12 cu Zinc, Seleniu,Crom, Biotin și o formă activă de acid folic.
   • Combinație sinergică care îmbunătățește nivelul general de energie;
   • Oferă claritate în gândire și susținere în perioade solicitante din punct de vedere intelectual;
   • Susține sănătatea pielii, părului și unghiilor;
   •  Îmbunătățește memoria și starea generală de dispoziție având un efect protector împotriva bolilor degenerative ca Alzheimer.
   
 

4.  Altrient® Acid R-Alfa Lipoic

altrient acid r-alfa lipoic
   • Forma R a acidului alfa-lipoic este considerată “ALA naturală” și este considerată formă cea mai activă biologic, deci o biodisponibilitate crescută;  
   • Este considerat adesea un “antioxidant mitochondrial” superior datorită rolului său vital în transformarea glucozei în ATP pentru a produce energie;
   • Puternic antioxidant, contribuind nimijlocit la protecția celulară;
   • Reciclează alți antioxidanți vitali ca Vitamina C și E, repunandu-i astfel in circuit si extinzandu-le capacitatea de a lupta cu radicalii liberi;
   • Ajută la susținerea managementului zahărului din sânge;
   • Acidul R-Alfa lipoic actionează în sinergie cu Vitamina C și Glutathione și și-a demonstrat efectele în studii desfășurate pe pacienți cu neuropatie diabetică severă;
   • Îmbunătățește sensibilitatea receptorilor insulinici.
 
 
5.  Altrient® Magneziu
 

Magneziul contribuie la:

- echilibrul electrolitic,

- funcționarea normală a mușchilor,

- sinteza normală a proteinelor,

- metabolizarea normală a energiei,

- menținerea sănătății oaselor

- reducerea oboselii.

 
 
Citește și alte articole despre gama Altrient:
 
Acțiunea sinergică a suplimentelor lipozomale Altrient®  - spre articol
 
Din toată inima despre vitamina C - Interviu cu Adrian Vornicu - spre interviu
 
Studii care atestă eficacitatea vitaminei C lipozomale Altrient în reducerea ridurilor și liniilor fine - vezi articolul
 
Mențineți o memorie minunată cu puțin ajutor de la glutation - spre articol
 
Tehnologia Lipozomală de formulare a medicamentelor - vezi articolul
 
 
Vezi aici gama de suplimente Altrient.
 
 
 
Referinte
GSH Master Defender Against Disease, Toxins and Aging by Dr. Thomas Levy
Glutathione The Ultimate Antioxidant by Alan Pressman, DC
“The Alpha Lipoic Acid Breakthrough” by Burt Berkson, MD, PhD
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5413479/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162377/
Randomized controlled trial of oral glutathione supplementation  on body stores of glutathione. J.P. Richie.  Published in the European Journal of Nutrition, May 2014.
Jacqueline Newson BSc (Hons) Nutritional Therapy, Abundance & Health - Maintain a Marvellous Memory 21.12.16.
Busu C, Circu M L, Wei L et al. Glutathione in cerebral microvascular endothelial biology and pathobiology: implications for brain homeostasis.Int J Cell Biol. 2012: 434971.
Dringen R. Metabolism and functions of glutathione in brain. Progress in Neurobiology. 2000; 62, 6:649–671 
Glutathione metabolism during aging and in Alzheimer disease http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15247041.
Gut microbiota regulates antioxidant metabolism. https://sciencedaily.com/releases/2015/11/151106062708.htm [Accessed 20.12.16].
Holford P & Cass H (2002). Natural Highs. Piatkus Ltd: London.
. Bandaranayake I & Mirmirani P. Hair Loss Remedies—Separating Fact From Fiction
2. Cutis. 2004;73:107-114
3. Cha HS et al. ResearchArticle Effect of Pumpkin Seed Oil on Hair Growth in Men with Androgenetic Alopecia: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2014: 1-7.
4. Heidecker B et al. Dietary supplement increases anagen hair rate in women with telogen effluvium: results of a double-blind, placebo-controlled trial. Therapy 2007; 4, 1 : 59-65.
5. Herskovitz I & Tosti A.  Review Article Female Pattern Hair Loss Ingrid .Endocrinology and Metabolism. 2013, 11(4): 1-8.
6.  Kim JO et al. ResearchArticle. Preclinical and Clinical Studies Demonstrate That the Proprietary Herbal Extract DA-5512 Effectively Stimulates Hair Growth and Promotes Hair Health. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2017, 1-11.
7.  The Trichological Society. Nutrition and hair health. http://www.hairscientists.org/human-hair/nutrition-and-hair-health [Accessed 1.5.17].
Kulacz, R. and T. Levy. (2002) The Roots of Disease: Connecting Dentistry and Medicine. Philadelphia, PA: Xlibris Corporation.
 
Levy, R. and F. Schlaeffer. (1993) Successful treatment of a patient with recurrent furunculosis by vitamin C: improvement of clinical course and of impaired neutrophil functions. International Journal of Dermatology 32(ll):832-834.
 
napofarm logo